Universidad Autónoma de Chile
  • Admisión
  • Universidad
  • Vinculación con el Medio
  • Investigación
  • English
  • Català
  • Čeština
  • Deutsch
  • Español
  • Français
  • Gàidhlig
  • Italiano
  • Latviešu
  • Magyar
  • Nederlands
  • Polski
  • Português
  • Português do Brasil
  • Suomi
  • Svenska
  • Türkçe
  • Қазақ
  • বাংলা
  • हिंदी
  • Ελληνικά
  • Yкраї́нська
  • Log In
    New user? Click here to register.Have you forgotten your password?
  • Investigación
  • Proyectos
  • Personas
  • Estadísticas
  • English
  • Català
  • Čeština
  • Deutsch
  • Español
  • Français
  • Gàidhlig
  • Italiano
  • Latviešu
  • Magyar
  • Nederlands
  • Polski
  • Português
  • Português do Brasil
  • Suomi
  • Svenska
  • Türkçe
  • Қазақ
  • বাংলা
  • हिंदी
  • Ελληνικά
  • Yкраї́нська
  • Log In
    New user? Click here to register.Have you forgotten your password?
  1. Home
  2. Investigación y Desarrollo
  3. Publicaciones ANID
  4. Human Health Benefits through Daily Consumption of Jerusalem Artichoke (Helianthus tuberosus L.) Tubers
 
  • Detalles
Options

Human Health Benefits through Daily Consumption of Jerusalem Artichoke (Helianthus tuberosus L.) Tubers

Fecha de emisión
2022
Autor(es)
Méndez-Yáñez, Angela
Ramos, Patricio
Morales Quintana, Luis 
Instituto de Ciencias Biomédicas 
DOI
10.3390/horticulturae8070620
Resumen
“Let food be thy medicine and medicine be thy food”, is one of the most famous phrases attributed to Hippocrates, the father of medicine. Scientific research on superfoods has increased in the last six years. These foods have nutritional and pharmacological properties, such that they can help to fight against diseases and poor nutritional status. Helianthus tuberosus L., or Jerusalem artichoke, appears to be a superfood that provides benefits to human health at the level of the digestive, gastrointestinal, and dermatological systems, being fit for patients with diabetes mellitus due to its high content of inulin and use in an optimal hypocaloric diet due to its low carbohydrate content. In fact, 5 to 15 g per day is beneficial, with evidence of a prebiotic effect. Unfortunately, its consumption and cultivation are not well known worldwide. For this reason, the present review describes the benefits of H. tuberosus in human health to promote knowledge about its nutritional benefits. © 2022 by the authors.
Temas
  • gastronomic applicati...

  • Helianthus tuberosusL...

  • human health

  • nutritional quality

Archivo(s)
Loading...
Thumbnail Image
Download
Name

horticulturae0800620.pdf

Size

568.59 KB

Format

Checksum
Contáctanos
  • Comunícate con nosotros

    Ir al formulario
  • Denuncias de convivencia, acoso laboral y sexual

    Ingresa aquí
Sedes y Campus
  • Providencia, Santiago
  • El Llano Subercaseaux, Santiago
  • Talca
  • Temuco
Universidad
  • Acreditación 2024
  • Vicerrectoría Académica
  • Vicerrectoría de Aseguramiento de la Calidad
  • Vicerrectoría de Investigación y Doctorados
  • Vicerrectoría de Vinculación con el Medio
  • Facultades
  • Dirección de Desarrollo y Postgrados
  • Dirección General de Vida Universitaria y Comunicaciones
Comunicaciones corporativas
  • Noticias
  • Eventos
  • Redes sociales
Información y servicios
  • Calendario Académico
  • Clínicas de Atención Psicológica
  • Clínicas Jurídicas y Sociales
  • Institutos de Investigación
  • Centros de Investigación
  • Políticas, Reglamentos y Protocolos
  • Pagos en línea
  • Verificación de Certificados
  • Términos Legales y Condiciones Generales
  • Convenios Recursos Públicos
  • TOP3-UNIV-JOVENES
  • 2DO-CITAS-INVESTIGACION
  • times-high-ed-caluga-web-nueva
  • UNIV-SALUD-PUBLICA
  • TOP10-SCIMAGO
  • CNA
  • AQAS
  • ANECA
  • ADSCRITA

©2024 | Universidad Autónoma de Chile